S

Idag har jag satsat på att bli frisk. Körde mestadels på naturläkemedel såsom jordgubbar, myshäng på Slurm (favoritcafé 20 meter hemifrån, där namnen på sakerna i menyn är döpta efter stora personer inom hiphopen, exempelvis min favorit Mos Def!) och ett stort antal timmar plugg. Har prov imorgon och känner mig sjukt taggad! Ett löfte för nästa vecka då jag är ledig är att fortsätta träna på tyskan varje dag. Utöver det ska jag på riktigt börja spela gitarr. Man ska aldrig skjuta upp sina drömmar för mycket.
På Slurm!
Sovgott.

syrran har gjort en cover! (Beach house)

lyssna här!

Man måste härma dem som vet vad dem vill

Det är nog lite magiskt att ha balkongdörren öppen och höra marsnatten utanför. Plötsligt susar spårvagnen förbi, och det skär liksom genom hela luften. På dagen, nere på gatan, känns det som om vagnen flyter förbi, men allt blir annorlunda häruppifrån. Overkligt dundrar den fram och hela huset skakar litegrann. Snart ska jag kissa, har laddad länge. Det är mörkt på våningen ovanför, men ibland måste man vara modig.

I've been a miner for a heart of gold.

Önskelista: (bortsett från det som alltid står på listan, världsfred m.m.)
Utsvängda 70-talsbrallor.
Platåskor
ryggsäck
långt hår
att få stå på scen och sjunga. Alltså bli stjärna typ.


Lyssnar på detta idag

vissla.

Kan ni inte berätta vad ni gör därhemma? PLIIIS. Vill veta.

dunk dunk

Är inte i skolan idag, mitt huvud gör ont. Rackarns, måste plugga. Har prov på torsdag.
Längtar efter vatten. Typ havet, sjöar, en skön dusch och ett spöregn mitt i sommaren.
'

grodan

Jag heter Emma Saviluoto. Mitt efternamn är finskt, betyder ungefär lerpöl och jag hatade det som barn för att det var så annorlunda; när man var liten ville man ju vara som alla andra. Ingen lärare fattade heller någonsin hur det skulle uttalas och jag fick alltid upprepa det minst fyra gånger inför alla, och jag var så hemskt blyg att det gjorde ont i magen varje gång. Nu tycker jag att det är ganska häftigt, att jag är ganska häftig. En stor del av mitt liv var jag väldigt förvirrad. Trots att jag visste ganska mycket. Jag visste vad jag ville bli, dansare. Jag visste att jag ville bort från Norberg och att det överallt i ungdomstidningar stod att det skulle vara svårt att växa upp, men att allt faktiskt skulle bli skitbra och ganska så lätt en dag mycket snart. På högstadiet spelade jag sönder Håkans "Ett kolikbarns bekännelser" och oftast kände jag att skulle livet bete sig som det gjorde kunde jag fan vara utan det.
---------------
När jag tänker tillbaka på just min uppväxt minns jag vårarna som mest. En dag sa jag till min vän att jag tyckte att det var jobbigt att solen sken; för att jag inte orkade kavla upp mina ärmar. Mina största önskan var nog att bara få vara den jag var, och samtidigt ville man bara vara någon annan. Ofta kände jag mig som en groda i en hög av sand; malplacerad. Andra vårdagar promenerade jag och mina kompisar runt på byn, man hade i princip sett allt som fanns att se på fyra och en halv minut och sedan började man om igen. Eller så köpte man piggelin för sex kronor som jag tagit av mamma. (förlåt)-------
När jag var liten älskade jag att ta hand om saker. En gång fångade jag en groda och låste in honom i en mintgrön plåtburk bara för att få ta hand om något. Vad knäppt egentligen. Tänk så skulle någon låsa in mig i en plåtburk bara för att få ta hand om mig. --------
Grodan överlevde.

några av dem bästa stunderna i MARS!

Nyfunna vänner från Belgien.
Mysigt häng på Al hamra.
Standardhak; Wohnzimmer
Är detta konst? Ingen som vet.
Bästa fredagen i Mauer Park. Joon med vän.
Jake och Jenny.
Fetaste picknicken, göttans!
Att ha 20 grader varmt i mars är fan underbart. Såklart.
Utsikt från min balkong.
Leonie, cool tjej som vi hittade tack vare en lägenhetsannons.
Klubb Wilde Renate! Rökigt och sådär ballt som bara Berlin är!
Obligatorisk conversebild.
Skitsöt, men hans fötter måste ha vart kalla, jag frös fast jag hade skor och strumpor!
Morgenrot, vårt favoritställe! Ligger precis utanför min skola, och där serverar dem en fantastisk frukostbuffé varje fredag till söndag för 5-9 euro. Man betalar så mycket man känner att man har råd. Hur fint inte detta? Alla ska få vara med!
Glad jänta!
Mitt hus på Danziger Strasse 49!
Lite såhär ser det ut innuti.
Me, me, me and me.

Såhär är det:

Jag promenerar till skolan en timme för tidigt. På vägen köper jag frukost på bageriet. I skolan lär jag mig tala ett nytt språk. Jag skrattar mycket på lektionerna. För att det är roligt. Jag hänger på sköna caféer och barer. Jag hänger med vänner jag känner sedan länge. Och med nya vänner. Jag äter röda linser och hemmagjord hummus och somnar till någon film. När solen skiner går jag till Mauerpark, ibland kommer fina kompisar med mat och så picknickar vi i flera timmar. Sen går vi hem och rakar av håret på någon (förändringar är bra) och dricker öl på våran balkong med en fantastisk utsikt från våning fyra. Ibland sjunger jag och mina kompisar högt på tunnelbanan. Ibland har jag ett djupt samtal som jag aldrig glömmer. Och ibland dansar jag till tio på morgonen och går lyckligt hem genom fågelkvitter.

Njuta

.

jag är lycklig flicka som numera bland annat kan räkna till hundra på tyska

Jag har börjat studera, det är sjukt roligt och man lär sig mycket då lärarna bara pratar tyska!
Det känns skitbra och jag hoppas att kunna fortsätta med det ett tag till! Klassen är jättetrevlig och jag känner mig riktigt bekväm, fast vi bara gått fyra dagar tillsammans.
Imorgon kommer min Srdjan hit. Ska bli så sjukt underbart. Har ju inte sett karsloken på sju veckor. Alldeles för lång tid.
Åh, mina skruttar ha en fin helg! <3

odrägliga på tunnelbanan

Så här kan det se ut en lördagskväll! (Tack Jenny för att du filmade vår stora stund på tunnelbanan)
jahapp.

Hej allihopa!

Här är vår lägenhet
Utsikt från balkongen
Lägenheten har använts som ateljé under många år. Golvet är smutsigt, och då får man städa. Väldigt mycket. Så mycket att man får träningsvärk ock skrattanfall och mentala bryt.
Vår toalett är i trappuppgången allra längst upp, det är ganska mörkt, skit också, för jag har under mitt tjugoandra levnadsår blivit mörkrädd.
Det är lite det här jag underhållt mig med dem senaste dagarna. Har även fixat säng. Resten av helgen ska vi nog bara hålla på med lägenheten. På måndag blir jag student. (börjar bli lite nervös) Fan vad roligt det ska bli!
Så nu vet ni. Jag lever och mår bra. Hur mår ni?