dagen som aldrig ville ta slut

Faaan för er jävla idioter!

Så kände jag när vi med all vår packning försökte få plats på spårvagnen i dagens flyttkaos. Ingen var villig att flytta och jag och Lukas fick snällt stå kvar som två vilsna hundar på perongen. Inom mig skrek en röst " ur vägen era jävlar, in i gången så jag också får plats, ser ni inte att min väska är skittung, det skaver på mina axlar! SE MIG, BARA LITE, FÖRSÖK ATT FATTA!

Och så fortsatte dagen i lite samma anda. Vi hamnade fel, missade våra tåg, gick åt helt fel håll och insåg att vi dessutom inte skulle hinna till Ikea. Synd för jag ville inte sova i en säng som med största sannolikhet skulle berikat mitt liv med loppbett. 

Så nu sitter jag här. På vårt hostel. Vi kom hem nyss, och klockan står i skrivande stund på 02.17. Mina fötter bultar och det rycker i min högra arm. Nerver. Nerviga nerver. 

Så liten och ynklig som jag har känt mig idag har jag nog inte känt mig sen jag var liten på riktigt. Liten som i ungefär sex vårar och knän med skrapsår och en ryggsäck full med spicegirlsbilder. Tänk att för ett dygn eller så kände jag mig så himla stor. Vi skulle egentligen stannat hemma hela kvällen men sprang istället ner runt hörnet för att svalka strupen med en öl efter vårt tvätta och packa race. Då kände jag mig självsäker och lugn. Och idag, har jag varit sex år gammal, och mest av allt ville jag be världen att dra åt skogen och springa hem till mor och far. 

Men något kom emellan mig och min plan om att ge upp; Livet. Det var bara att torka svetten från pannan och kämpa vidare. Imorgon blir det nog lite bättre.  

WAAA!

vi flyttar idag! Förutom flytten ska vi åka till....IKEA! jippie. Fedt taggad på köttbullar! Liksom... är jag någonsin taggad på aktiviteter som inte har någonting att göra med mat? Nej, typ inte.
DETTA FIRADE JAG MED ATT SPILLA MASSA HONUNG ÖVER MITT TANGENTBORD! SMIDIGT!!!!
pussar mina hjärtegull.

AWESOME/SATURDAY/I DON'T WANNA STOP

Lördagen startade i Neukölln på ett mysigt ställe. Här dracks det öl. Och så hade vi lite fototajm med Elsa, som mer än gärna bjuder på sig själv framför kameran. (bilder från den heta sessionen dyker upp i ett annat inlägg, då det för det första förtjänar ett eget inlägg, men också för att jag älskar cliffhangers!)
Typ lite såhär såg det ut!
Koola kidz i soffan
Jag och Jenny:
Vi träffade en skitsöt liten farbror som var hemskt lik Kalle.
Sen drog vi vidare till en jätteglittrig och rosa gaybar. I den baren fanns det hyllor med glitterläppstift och eyeliner och allt vad det nu heter, som man snällt fick låna lite av. Perfekt om man kommer direkt från jobbet och känner sig opiffigt, men är sugen på fest!
Kvällen avslutades någongång på morgonkvisten på en grym klubb som typ hette Stadtbad. Jag hade så magiskt jävla roligt. Tack för en grymmans grym helg allihopa!

Imorgon flyttar vi!

En riktigt fin nyhet är att Lukas och jag har fixat boende fram till slutet av april (med ett glapp på tio dagar i mitten av mars) Vi kommer att bo i Prenzlauer berg, Danzigerstrasse 49, på våning fyra. Vi kommer att ha en balkong med en fantastisk utsikt (lovar att vara superförsiktig så jag inte trillar ner mamma!) Det är gammal lägenhet, inte lika "bekväm" men å andra sidan flyttade jag inte riktigt till Berlin för att uppleva en bekväm och utrustad lägenhet!
Förresten, i den nya lägenheten är jag utan internet. Tur att det finns gott om caféer och barer med gratis WIFI i närheten!
Har ni fått några vykort på posten än förresten?

high life muthafukkerzzzz (<3 zäta)

Fredagskvällen startade i Kreuzberg på Mocondo, skitnice ställe! Ville typ aldrig gå därifrån!
Massa öl och lite rysk brytning. Fin mix!
Vi drog sedan vidare till ett annat ställe ( som jag inte kommer ihåg vad det heter) Jag blev ganska snabbt hemskt snurrig i knoppen och stannade inte så länge. Ville också ta tillfället i akt (när vi var så många svenskar!) och vara lite extra svensk och krydda tillvaron med att säga "det är en dag imorgon också!" I övrigt en jävligt skarp observation, ja.
Här blev det bara någon bild; Elsa och Robyn!
Fin fredag som fortfarande får mig att känna mig glad i magen!

Fin stund!

Helgen startades självklart med brunch på Morgenrot. Förutom världens bästa brunch med massa nyttiga och smaskiga röror, hade Elsa med sig Kalle och Karin som gjorde ett stopp i Berlin (på väg hem från Australien) för att hälsa på Elsa. Även Jenny och Sinead var på plats!

random pikkz


marchin on

Frukost, dagens bästa mål!
Tacheles Kunsthaus utifrån
...och inifrån.
Vi fortsatte på stan och kikade butiker. Obligatorisk fota-i-spegeln bild.
Två idioter.
Fint och dyrt.
Tänk att i nästan 517 dagar har dessa kängor och jag vandrat runt.
Dagen i bilder! Var bland annat på Tacheles Kunsthaus som är ruinen (höll på att skriva urinen) till ett gammalt köpcentrum. Huset skulle rivas på 90-talet men beslagtogs av konstnärer!

YO!

Har under dem senaset dagarna, förutom att ha varit sjuk, bockat av lite nyttigheter som till exempel anmält mig till språkkurs och letat boende. Det är mycket möjligt att vi kommer att bo i en liten pittoresk lägenhet i Prenzlauer berg. Kanske bara under några få veckor, men om vi har tur, lite längre. Är riktigt sugen på att komma igång med allt. Dem här första tio dagarna har varit ganska sömniga. Men vad ska man göra när man är sjuk?

Djup fundering nr.1

Observation: Katt kräks upprepade gånger, och i 60 % av fallen på textilier.


Problem/ Frågeställning: Kan katter ha bulimi?


Tanke/ Teori: Om katter inte kan ha bulimi, bor jag med en arrogant jäkel. För det första är hon blyg, och det gör mig ingenting, men bara för att visa att hon verkligen inte gillar mig (och inte Lukas heller för den delen) ska hon alltid springa in i köket, när JAG står och brer MIN macka. Eller Springa förbi badrumet för att få en skymt av min nakna kropphydda för att inom loppet av några sekunder börja fräsa hysteriskt."Okej förlåt, jag inte är så nyrakad som du hade hoppats på" (Stanna på din plats vettja, så slipper du mig. Jag befinner mig inte speciellt ofta i köket, till skillnad från dig, matvrak!)

För det andra; Jag är verkligen trevlig mot henne. Herregud, jag matar och tassar på tå för att inte göra henne obekväm. Dessutom säger jag alltid "Hej lilla Hedwig" med den gulligaste bebisröst ni kan tänka er, och det, minst femton gånger om dagen. Och vad får man tillbaka? Jo massa spyor!


Slutsats: -

fint

Idag har jag varit sjuk, igen. Jag har lyssnat på det här; lyssna och du fattar

Han

Saknar att vakna bredvid honom. Han som inte behöver göra någonting speciellt för att göra mig glad men som ändå gör allt. Undrar vad han gör just nu? Han kanske dricker kaffe och läser om insignaler och utsignaler i någon bok? 


Jag har rensat så mycket i mig själv. Och det har tagit sådan tid och energi. Vanligtvis städar jag maniskt runt omkring mig för att få lite koll på läget när allt stormar inombords. Jag blir också extremt energisk; jobbar gärna 18 dagar på raken och är så trevlig att det känns som om jag inte längre är mig själv. Jag har umgåtts med människor som kanske inte direkt velat göra mig illa, snarare velat rädda sig själva, men på vägen ändå lyckats med det första. Jag minns att jag många gånger tänkt ”Mer ångest ryms inte i en kropp” för att strax få det motbevisat. Jag har vart taskig mot min kropp, många gånger. Och mot min själ ännu fler gånger. Förlåt kroppen. Förlåt själen.


Någon gång slutade jag med detta, vet inte riktigt när. För det var nog en ganska lång process. En gång sa min lillasyster till mig att jag aldrig verkade vara helt nöjd. Det hade jag aldrig hört någon annan säga om mig till mig. Snarare tvärtom; ”Emma, du är alltid så glad!” Jag blev verkligen förvånad men förstod ganska snabbt att det kunde ligga något i hennes ord.


Att rannsaka sig själv är nog bland det svåraste som finns. Men ibland måste man göra svåra saker också. För att bli lite gladare, lite lugnare och kanske lite lättare?


(Lyssnar på “a case of you.”(Förlåt Lukas för att jag plågar dina öron med samma låt hela tiden) Och bara en sådan liten grej, som en vacker låt kan få mig att känna mig helt uppslukad! Och samtidigt så lugn.)

Ps. Jag kanske ångrar att jag berättade det här rakt ut om fem minuter. Men gör jag det, så får det vara så. Ds


Verkligheten

" Jag söker en inneboende som jättegärna får ha hund. Helst blandras. Vi skulle kunna gå och bada med hunden ibland. Självklart får alla söka, förutom om du har katt. Hyran är väldigt individuell, vi kan göra bytesaffärer. Jag söker inte en familjemedlem."
Okej det låter ju.. vettigt.

fredag liksom.

Dagen startade jag med brunch tillsammans med Lukas, Elsa, Jenny och Sinead. Grymt ställe, där man själv fick bestämma vad man ville betala för frukostenbuffén som för den delen var riktigt bra!
Sen drog vi vidare och spenderade i princip resten av dagen på café szimpla där Elsa hade rulla-cigarett-skola med Lukas.
Nu är vi hemma och stannar nog här hela kvällen. Löppass tidigt imorgon. Är taggad på att hitta formen igen och älskar ju dessutom att springa i stan. Helst väldigt tidigt, innan allt vaknar till liv.
Hur mår ni där hemma? (ingen kommer förmodligen att svara, men jag tänker på er iaf och hoppas att ni mår underbart!)

just chillin

Hängde på myshak igår.

LYCKA

Det är så härligt att vakna av sig själv och dricka iskall apelsinjuice och lyssna på James Blake. Det är så härligt att befinna sig mitt i stan, nära till allt. Det är så härligt att jag kan göra precis vad jag vill, när jag vill. Det är så härligt att ha solen i ögonen. Våren är här, och jag är äntligen här. Jag börjar landa, och dem som känner mig förstår nog hur skönt det är. För vilket yrväder jag blir innan jag ska resa bort någonstans! Jag stressar runt med viktiga saker och oviktiga saker. Kollar packningen cirka hundra gånger i timmen, kollar mailen frenetiskt, ringer samtal, skriver långa att-göra-listor som jag aldrig hinner bli klar med innan jag hetsigt sitter och skriver en ny lista som försvinner, långt bort någonstans, lika fort som den första.
Men som sagt. Nu är jag äntligen här i Berlin. 

5/6

1. Så här glada var vi idag tack vare solens närvaro, hur härligt är det inte med plusgrader?
2. Här, vid Rosenthaler platz, satt vi flera timmar och letade lägenhetsannonser, vi ska ju flytta ut ur vårat rum redan om två veckor!
3. Om man står på vår balkong och tittar ut ser man detta! Den konstiga pinnen med bollen på är det kända tv-tornet! 368 meter högt (mätte det imorse) och syns över hela staden.
4. Elsa, (barndomsvän från Norberg) som är den coolaste tjejen jag känner. Hon bor i en husvagn och hugger ved och eldar och är allmänt fantastisk! Jag och Lukas träffade henne igår, och vi skrattade en hel del.
5. Lilla, blyga Hedwig, som ser en aning sur ut på bilden.

minusgrader rensar luften

Men äntligen är det vår i Berlin! Happy!

konst på Die Mauer

Passerade en del av muren idag som konstnärer gått loss på, häftigt!

all we need is understanding


1/2/3/4

Är i Berlin sedan fyra dagar tillbaka, känner mig redan ganska hemma. Bor förtillfället och två veckor framöver i ett rum tillsammans med min wingman Lukas, mitt i stan på linienstrasse. Lägenheten är väldigt betongig men riktigt shysst, som sällskap har vi Arne som vi bor tillsammans med, och även en liten söt katt som heter Hedwig. Hon är än så länge hemskt blyg, men jag tror på en framtida, om än något kort, vänskap.
Hann med en utgång igår, stiftade bekantskap med ett band vars sångare såg ut så som jag och många andra fantiserar om att Jesus såg ut. Jag tyckte att jag skulle få vara med i bandet, men han höll inte med. Som tröst fick jag en lapp med adress till en bar dem spelar på snart. Kan bli trevligt!
Just i detta nu befinner jag mig i Kreuzberg, (som ligger på västra sidan) på café/bar. Kan i framtiden bli ett standardhak och min magkänsla får bestämma, och det får den.

Välkommen till min nya blogg!